Bőrfiatalítás – Anti-aging

Bőrünk fiatalsága belsőleg és kozmetikai eljárásokkal, kezelésekkel.

Bőrünk fiatalságát, rugalmasságát sokáig megőrizhetjük a helyes táplálkozási szokások kialakításával, bőséges folyadékbevitellel és a megfelelő kozmetikumok megválasztásával.

Az utóbbi esetben lényegesen egyszerű dolgunk van, hiszen minden kozmetikum hátoldalán megtaláljuk az összetevőket, így lehetőségünk van kiszűrni azokat az anyagokat, amik károsíthatják bőrünket. A megfelelő tápanyagok megválasztásánál, sajnos már nehezebb a dolgunk.

Minden, amit megeszünk, megiszunk, belélegzünk, hatással van szervezetünkre, ezáltal kötőszövetünk, hámszövetünk, bőrünk állapotára, állagára is. A genetikai adottságok mellett, tudunk tenni azért, hogy szervezetünk sokáig fiatal és egészséges maradjon, ezáltal megőrizze fiatalos szépségét!

Kérjen egyéni igényéire szabott étrendet!
Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig
Telefon: +36 20 410 27 49
E-mail: varazsszalon@gmail.com

Kérjen egyéni igényéire szabott kozmetikai kezelést!
Öregedésgátló, hidratáló kezelések.

Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 20:00 óráig
Telefon: + 36 20 337 37 61
E-mail: varazsszalon@gmail.com

Személyes találkozóra időpont egyeztetés szükséges:
Időpont egyeztetés: Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig.
Telefon: +36 20 410 27 49 E-mail: varazsszalon@gmail.com

További szolgáltatásaink, áraink >>>

Nézzünk meg egy pár példát. A zöldségek, gyümölcsök esetében sem tudhatjuk, hogy milyen vegyszeres kezelésen, tápoldatozáson ment keresztül mire az áruházak polcaira került. A különböző mérgező anyagok nagy részét egy alapos mosással eltávolíthatjuk a külső felületekről. Majd ezt követően tudjuk feldolgozni, vagy a nem ehető részeit eltávolítani.

A húsipari termékeknél szintén nem tudjuk, hogy milyen táp, hormon, antibiotikum jutott a feldolgozásra került állat szervezetébe. A legtöbb, amit tehetünk magunk és családunk védelmében, hogy tájékozódunk a címkéről és nyers élelmiszereket mosatlanul nem fogyasztunk.

Az adalékanyagok mellett, a címkék más információt is tartalmaznak. Feltüntetésre kerül a különböző tápanyagok, ásványi anyagok mennyisége, ami abban segít, tápanyag bevitelünket kontrollálni tudjuk. Fontos, hogy tudjuk, mennyi a napi energia igényünk és ennek megfelelően étkezzünk. Ez a mennyiség mindenkinél egyénre szabott, fizikai és szellemi aktivitás függvénye, mely könnyen kiszámolható.

Vegyük sorra az energiát adó, nélkülözhetetlen tápanyagokat!

Szervezetünk elsődleges tápanyagszükségletét a szénhidrátok és a zsírok adják. A fehérjéknek több fontos funkciót kell ellátniuk a szervezetünkben, a szövetek stabilitásától, az immunrendszerünk helyes működésén át a megfelelő hormonok biztosításáig. Mindhárom, nélkülözhetetlen számunkra. Fontos, hogy tudjuk, mennyi a napi energia igényünk és ennek megfelelően étkezzünk.

Abban az esetben, ha valamelyik tápanyagból hiányt szenved a szervezetünk, az az izomszöveteinken, bőrünkön azonnal látható. Így nem helyes valamelyik tápanyag elhanyagolása az étrendből, ezzel létrehozva, akár egy egyoldalú táplálkozást.

A  makro-tápanyagok mellett, ne feledkezzünk meg a mikro-tápanyagokról, vitaminokról és ásványi anyagokról, nyomelemekről. Ezek energiát nem adó tápanyagok, mégis szervezetünk helyes működéséhez elengedhetetlenek

Manapság sokat hallani a létfontosságú rostokról, de mik is ezek az élelmi rostok és hogyan van hatással bőrünkre?

A jó anyagcsere folyamatok segítik a szöveteink jó oxigén, és tápanyag felszívódását, ezzel segítve, hogy egy rugalmas, élettel teli, egészséges bőrképet kapjunk. Az élelmi rostok, alapvetően összetett szénhidrátok, vagyis poliszacharidok, melyek részben vagy egészben nem emészthetőek. A vízben oldódó rostok képesek eredeti térfogatuk többszörösére duzzadni, így megváltoztatják az emésztési és felszívódási folyamatokat. Táplálkozás szempontból lényeges, hogy azokat a szteroidokat, nehézfémeket, mérgező vagy rákkeltő anyagokat, képesek magukhoz kötni és biztosítják azok gyors kiürülését. Az élelmi rostok megtalálhatók, a teljes kiőrlésű gabonaipari termékekben, magvakban, hüvelyesekben, zöldség és gyümölcsökben.

A hámszövetek épségét az ásványi anyagok mellett fontos a megfelelő „bőrszépítő” vitaminokról is beszélnünk. Ide soroljuk a,  C, B2, A, D, E vitaminokat, amikkel egyes kozmetikai terméket is dúsítanak. Vizsgáljuk meg őket!

Ezek a vitaminok felelnek bőrünk szépségéért hámszövetek egészségéért és emellett, támogatják az immunrendszert. Így segítik a szervezet természetes méregtelenítési folyamatait és a sebgyógyulást. Sajnos egyes vitaminok sérülékenyek, így nagyon nagy lehet a veszteség a konyhatechnológiai eljárások után, nagyobb hőkezelésnél, hőelvonásnál, vagy a mikrohullámok behatása után.

C-vitamin szükségletünket több tápanyag, a citrom, csipkebogyó, narancs, paradicsom, paprika, cékla is biztosítja. Magas a B2 vitamin tartalma a húsoknak, belsőségek közül a májnak. A zöldségfélék és az élesztő tartalmaz nagyobb mennyiséget. Az A vitaminnál lényeges, hogy elővitamin provitamin a keratin, ami színes főzelékfélékben bőségesen megtalálható. A tojás az elsődleges vitaminforrásunk. D vitamin a napsugár, ultraibolya hatására is képződik az elővitaminból. Elsődleges vitaminforrásunk a tojássárgája, vaj, tejszín és a halmáj. Az E vitamin, úgy mint az A és a C, szintén antioxidáns. Búzacsíra, gabonafélék, máj és a tojás főbb vitaminforrásunk.

A változatos étrenddel, szinte mindegyik vitaminhoz hozzájutunk, de természetesen tudatosan is pótolhatjuk egy jó táplálék kiegészítővel, vitamin készítménnyel. Viszont lényeges, hogy a táplálékkiegészítők és vitaminkészítmények nem helyettesítik az kiegyensúlyozott és változatos étrendet, egészséges életmódot.

Vitamin és ásványi-anyag pótlásra, a reggeli órák a legalkalmasabbak, mivel a beépüléshez szükségük van a bőséges folyadékra, zsírokra, olajokra. Abban az esetben, ha lecsökkentjük a szénhidrát, zsír vagy fehérje bevitelünket, csökkentjük a vitaminok felszívódási esélyeit is.

Bőrünk rugalmasságért elsősorban a megfelelő vízháztartás felelős, így ebből a szempontból is fontos folyadékbevitel. Így megelőzhető a bőrszárazság és késleltetni tudjuk az öregedési folyamatokat. A bőséges folyadékbevitellel biztosítjuk a megfelelő vér és nyirokkeringést és a hő háztartásunk megfelelő működést. Segítjük az emésztési folyamatokat, gyorsítjuk az anyagcserét és a méreganyagok kiválasztását.

Bőrünk szárazzá, fakóvá válik, ha nem kapja meg az elegendő folyadékot.  Kevés folyadékbevitel esetén, rövid időn belül szembesülhetünk narancsbőr tüneteivel, vagy akár egy kezdődő súlytöbblettel. Ez a tünet egy lelassult zsír anyagcsere folyamat következménye.

A tudatosan felépített, rendszeres és változatos étrend nagy szerepet játszik egészségünk és fiatalságunk megőrzésében!

Kérjen egyéni igényéire szabott étrendet!
Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig
Telefon: +36 20 410 27 49
E-mail: varazsszalon@gmail.com

Kérjen egyéni igényéire szabott kozmetikai kezelést!
Öregedésgátló, hidratáló kezelések.

Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 20:00 óráig
Telefon: + 36 20 337 37 61
E-mail: varazsszalon@gmail.com

Személyes találkozóra időpont egyeztetés szükséges:
Időpont egyeztetés: Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig.
Telefon: +36 20 410 27 49 E-mail: varazsszalon@gmail.com

Öregedésgátló, hidratáló kezelések

Az öregedést senki sem tudja megakadályozni. Ám hogy idősebb korban is ápoltak és fiatalosak legyünk, arra azért képesek vagyunk. Ehhez a professzionális bőrápolás számos hatékony terméke áll a rendelkezésünkre.

Napjaink legkedveltebb kezelései a sejtregeneráló, vitalizáló, bőrfiatalító és feszesítő kezelések. A kezeléseknek kettős célja van: a fiatalabb korosztálynak megelőzésként, míg az idősödő Vendégeknek regeneráló, bőrfiatalító jelleggel kínáljuk a kezeléseket, amelyek lehetnek:

Bőrfiatalító-sejtregeneráló kezelés gyümölcspelyhekkel (narancs, mangó, sárgabarack kivonat), C-vitamin.

Vitalizáló-sejtregeneráló kezelés növényi pelyhekkel (olíva olaj, spenót, borsóból készült enzimkivonat), A-B-és C-vitaminokban gazdag növényi pelyhekkel

Sejtregeneráló-bőrfeszesítő kezelés nagy koncentrációjú, tápláló szérummal és a bőr tömörségét fokozó édes mandula kivonatot tartalmazó termékkel

Luxus arckezelések

Ezek a kezelések különleges hatóanyagokkal és nagy szakmai tapasztalatot igénylő kezelési metódusokkal alkalmazhatóak. A hatóanyagok monodózisos kiszerelésűek (1 lépéshez 1 adag hatóanyag ampullában), lépésről lépésre juttatjuk be a bőrbe nagy gondot fordítva a kényeztetésre és manualitásra.

Kérjen egyéni igényéire szabott kozmetikai kezelést!
Öregedésgátló, hidratáló kezelések.

Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 20:00 óráig
Telefon: + 36 20 337 37 61
E-mail: varazsszalon@gmail.com