Főzési alapismeretek

 

Főzési alapismeretek, kezdőknek és haladóknak

Szerencsések vagyunk, ha elmondhatjuk, magunkról, hogy bizony, tudunk sütni-főzni. A mai rohanó, teljesítmény orientál világunkban, sokszor kimarad annak a kincsnek a megismerése, amiket szüleink, nagyszüleink hagynának ránk.

A Titkos családi receptek és praktikák!

Ahogy felnőtté válunk, már sokszor eljátszunk a gondolattal, hogy valamit készítsünk otthon, házilag. Szerencsés az aki csak egyszerűen örömszerzés céljából vág bele a nagy kalandnak. Viszont egyre többen vannak, akiket rákényszerít az egészségi állapotuk, fizikai állapotuk, allergiájuk, érzékenységük.

Miért fontos, hogy magunk készítsük? Az okok kezdődnek azzal, hogy gazdaságosabb, de a lényeg, hogy egészségeset, diétánknak megfelelőt együnk!

Amikor biztosak szeretnénk lenni abban, hogy, hogy valójában mi van az ételben amit megeszünk érdemes, magunknak elkészíteni. A sikerélményen túl, örülhetünk, mert pontosan akár grammokra, deciliterekre tudunk számolni. Ez a diétáknál, speciális étrendeknél elengedhetetlen.

Azoknak akiknek nem elég egy szakácskönyv

Nem csak diétázóknak, gyógyétrendet követőeknek fontos, hogy gyorsan egyszerűen finomat és egészségeset készítsenek. Kezdőként jó esetben tanulunk szüleinktől, rokonoktól, barátoktól. Az első alkalommal amikor önállóan állunk a konyhában, egy jó  szakácskönyv segítségünkre lehet. Kedvenc kifejezéseink: fazék vagy lábas, alaplé, csipetnyi só, zsemle színű rántás, julienre vágás... stb. Nehezebb a dolgunk, ha valamelyik tápanyagot helyettesítenünk kell. Ezek általában nem úgy viselkednek, mint a hagyományos tápanyagok.

Legyen magabiztos a konyhában

Több alkalom áll rendelkezésre, hogy átvegyük a táplálkozási alapismereteket, az alapoktól a tálalásig. Része lehet a tanulásnak a különböző konyhatechnológiák megismerése, zsiradékok helyes és helytelen használata, élelmiszer biztonság, élelmi anyagok sokrétű ismerete, fűszerezés.

Nem kell Michelin csillagos szakácsként tündökölni, de nagyon jó érzés amikor dicséretképpen egy morzsa sem marad a tányéron!

Kérjen egyéni igényéire szabott árajánlatot!
Telefon: +36 20 410 27 49
Email: varazsszalon@gmail.com

További szolgáltatásaink, áraink >>>

Klein Viktória Dietetika - Szépségvarázs Fogyasztószalon és Szépségszalon
1188 Budapest, Kőrisfa utca 4. (XVIII. kerület)

Személyes találkozóra időpont egyeztetés szükséges:
Időpont egyeztetés: Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig.
Telefon: +36 20 410 27 49 E-mail: varazsszalon@gmail.com.