Gyógypedikűr – Pedikűr

Gyógypedikűr, egészségügyi lábápolás

A gyógypedikűr, az esztétikai pedikűrrel szemben a lábápolásnak az egészségügyi része, amikor eltávolítunk egy benőtt körmöt, tyúkszemet, vagy egyéb problémákat oldunk meg, hogy megszűnjenek a Vendég fájdalmai. A lábápolás egyik legfontosabb része a láb gyógypedikűrös ápolása, amikor a problémás lábak fellélegezhetnek.

Nyáron a lábunk szinte meztelen és még inkább szükség van nem csak egészségügyi, gyógypedikűrre, de az esztétikai pedikűrre, adott esetben nem csak szépészeti szempontokat figyelembe véve lábzselére, vagy éppen lábmasszázsra is. A gyógypedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel a problémák megelőzhetőek, miután kialakultak, orvosolhatóak.

Speciális szike nélküli pedikűr! CALLUX Professzionális láb peeling kezelés!

A CALLUX PRO egy professzionális lábápolási rendszer!

- A lábpeeling egy gyümölcssavas hámlasztásos eljárás, ami inkább egy wellness élmény és nem egy hagyományos pedikűr kezelés.
- Teljesen higiénikus, fájdalommentes, nem használunk szikét (kést) és csiszológépet.
- Nincs sérülésveszély, ezért teljes biztonsággal alkalmazható cukorbetegeknél és vérzékeny vendégeknél!
- Gyors, hatékony módja a bőrkeményedések és a száraz repedezett bőr eltávolításának.
- A hatóidő 15-30 perc között van, a láb állapotától függően!

Miért érdemes hozzánk jönni?

 • Az állapotfelmérés ingyenes
 • Több mint 15 éves tapasztalat
 • Rugalmas időpontfoglalás
 • Komplett segítség a mindennapokhoz
 • Megvalósítható étrendek, diéták
 • Célirányos kezelések
 • Ingyenes parkolás
 • VIP szolgáltatás, ami Önhöz igazodik

További szolgáltatásaink, áraink >>>

Klein Viktória Dietetika – Szépségvarázs Fogyasztószalon és Szépségszalon
1188 Budapest, Kőrisfa utca 4. Bal oldal. (XVIII. kerület)

Személyes találkozóra időpont egyeztetés szükséges:
Időpont egyeztetés: Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig.
Telefon:  +36 20 472 47 61, +36 30 819 59 10
E-mail:
varazsszalon@gmail.com

Ortopédiai elváltozások lábon

Bokasüllyedés
Akkor alakul ki, amikor a hosszboltozat süllyedt le, ekkor elsősorban a láb belső éle kerül közelebb a talajhoz. A hosszboltozat süllyedését az izmok gyengesége, foglalkozási túlterhelés, mozgásszegény életmód, hirtelen növés, vagy hízás, terhesség okozhatja.

Sarkantyú
Más néven sarokcsonti tüske. Gyakori, kellemetlen panaszokat okozó elváltozás a sarokcsonton jelentkező csontkinövés, a sarkantyú. Nagyon fájdalmas, a beteg minden lépésnél úgy érzi, mintha szög lenne a sarka alatt. A fájdalmak a sarokcsont talpi felszínén, a támaszkodási gumón jelentkeznek, és a röntgenfelvételen itt kis csontos tüske látható. A betegség lényege a sarokcsont csonthártyájának gyulladása, tehát a "tüske" képződése a betegségnek nem oka, hanem következménye, így annak eltávolítása általában nem szükséges.

Bütyök
Nőknél gyakrabban alakul ki, már 12-13 éves leányokon is mutatkozhat.. Az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, és súlyosabb deformitással jár. Az I-es ujj lábközépcsontja kifelé hajlik, eltávolodik a II-es ujj lábközépcsontjától, legyezőszerűen kiszélesedik az előláb, a sarokcsont kifelé dől. Ficamszerű folyamatban az öregujj fokozatosan oldalirányban elhajlik.

Tyúkszem
A tyúkszem a láb egyik leggyakoribb elváltozása. Leginkább az idősebb korosztályt, azon belül is a hölgyeket sújtja. A tyúkszem hámmegvastagodása védi a csontot az ismétlődő mechanikai nyomás és dörzsölés ellen. A megvastagodott hám a bőr alatt egy kúp alakú magban végződik, amely nyomja az idegvégződéseket és kínzó fájdalmat okoz. A tyúkszem kicsi, élesen határolt, központi szarucsappal rendelkező, megvastagodott csomó. A talpi vírusszemölcstől kell elkülöníteni. A tyúkszemnek két gyakrabban előforduló típusa van:

Kemény tyúkszem
Elsősorban a talpon, a középcsontok fejecsei alatt, a kalapácsujj lábháti felszínén, az ujjak végén keletkezik. A lábboltozat statikai problémája okozza. A kemény tyúkszem általában kicsi, kerek, világosbarna színű. "Gyökereket" tartalmaz (befelé növő rész), amelyek nyomják az idegvégződéseket, ezzel éles és erős fájdalmat okoz. A bőr felülete keménnyé és fényessé válik, és kiemelkedik a körülötte lévő felületből.

Lágy tyúkszem
Azért alakul ki, mert szoros cipő viselése miatt a lábujjak egymáshoz súrlódnak, de háttérben csontkinövés is előfordulhat. A lábujjak között, leggyakrabban a 4. vagy 5. ujj egymás felé néző felszínein fordul elő. Annak ellenére, hogy nincs közepük, igen komoly fájdalmat tudnak okozni.

Mindét esetben kezeljük, eltávolítjuk!

Lúdtalp
A haránt boltozat süllyedése következtében jön létre. Ha a láb boltozatát fenntartó szalagrendszer túlzott terhelésnek van kitéve, kifárad, nem tudja tovább feladatát teljesíteni. Meggyengül, megnyúlik, elmozdul a helyéről. A boltozat ellapul, a test súlya nagyrészt a csontokra nehezedik, az összes lábtőcsont érintkezik a talajjal.
A lúdtalp kísérő tünetei lehetnek a lábközépcsontok fájdalmán kívül, a lábszáron elöl, hátul, majd térdben, csípőben, deréktájon érződő fájdalom. A deformálódott láb bőrgyógyászati tüneteket is okoz: a kóros nyomáspontok alatt bőrkeményedés jön létre, a láb fokozottan izzad.

Talpizom gyulladás, sarokfájdalom okai

 • A lábfejre nehezedő súly, amit általában a terhességben megnövekedett testsúly okoz,
 • A talpívet nem támasztó, vagy nem megfelelően támasztó lábbeli,
 • Lúdtalp, ami a súlyhordás miatt alakult ki,
 • Túlzottan magas talpívű láb,
 • Feszes lábikra izom,
 • Idős kor,
 • A túlságosan intenzív edzés.

Tanács: Változtassunk cipőt, vagy használjunk talpbetétet.
Tanács: Haránt boltozat emelő talpbetét, gyógycipő használata.

Kalapácsujj, karomujj
A rövid és keskeny divatcipők, illetve a magas sarok következtében az ujjak torlódnak, meggörbülnek. Bőrkeményedés, tyúkszem alakul ki.

A köröm betegségei

A köröm betegségei
A hátsó körömredőt érintő károsodások a mátrixot könnyen károsítják. A felső részt érő károsodások a körömlemez felületét, míg az alsó részt érők a teljes körömlemezt érintik. Csaknem az összes körömbetegség a mátrix károsításával alakul ki. Ez alól a gombák ill. kémiai anyagok jelentenek kivételt, amelyek képesek a körömlemez közvetlen károsítására is. Igen nagyszámú körömbetegség létezik, ezek a köröm egy vagy több részét érintik.

Benőtt köröm
A benőtt köröm okai között leggyakrabban a láb boltozatainak süllyedése miatt az "összetorlódó" ujjak egymásra kifejtett nyomása, szűk cipő, valamint a nem megfelelő pedikűr szerepel.

A benőtt körömsarkak eltávolítása pedikűrös késsel
A pedikűrös szakember nagy körültekintéssel eltávolíthatja a gyulladás és fertőzésmentes benőtt körömsarkat. A kezelés enyhítheti a fájdalmat, megakadályozhatja az állapot romlását. Szerencsés esetben a sebészeti műtétet is elkerülheti a vendég, de ha az előidéző okokat nem szüntetik meg, újból kialakul a körömbenövés. A benőtt köröm kezelését a pedikűrözés folyamatába illesztjük be. Az előkészületek után a kezelőszakasz következik, amikor a körmök kezelését is végezzük.

Vírus okozta fertőzések a lábon

Szemölcs
Gyermekeken fordul elő leggyakrabban, a kor előrehaladtával csökken a gyakorisága, a szemölcsök száma egytől a több tízezerig terjed. A fertőzés alapvetően emberről emberre, érintkezés révén terjed (nem vérrel!!), a lappangási idő 1-8 hónap. Törölköző ill. egyéb környezeti tárgy révén is terjedhet. A fertőzés nagyobb valószínűséggel terjed tovább az adott betegen, mint ahogy mást fertőz. Időnként a szervezet immunvédekezése következtében nyom nélkül felszívódnak.

Közönséges szemölcs
Gyerekeken gyakoribb, főleg a kézen (beleértve a körömágyat is) fordul elő. Barna vagy piszkos barna színű, elszarusodott, szurkált felszínű, néhány mm átmérőjű, a bőrfelszínéből kiemelkedő, panaszt ritkán okozó csomó. Az esetek egy részében számos szemölcs jelenik meg.

Futó szemölcs
Gyerekek vagy fiatal nők arcán, férfiak szakálltáján, hölgyek lábszárán előforduló 1-2 mm átmérőjű, lapos, bőrszínű vagy halványbarna, gyorsan szaporodó csomók.

Talpi szemölcs
A lábfejen, lábujjakon, de főleg a talpon különböző nagyságú, a terhelés miatt jellemzően a bőrbe besüppedő piszkos barna, gyakran fájdalmas csomók.
Úgy tudjuk megkülönböztetni a tyúkszemtől, hogy a tyúkszem ugye leggyakrabban a lábujjakon, vagy is olyan helyeken ahol nyomás, dörzsölés éri a bőrt, míg a szemölcs legtöbbször a lábfejen, talpon található ahol nem éri semmilyen inger a bőrt. A tyúkszemnek van központi magja. A tyúkszem kicsi, élesen határolt, központi szarucsappal rendelkező, megvastagodott csomó. Ha csak egy szemölcs található a lábon, akkor kezelés előtt ragasszuk le és úgy végezzük el a pedikűrözést hogy azt a részt kihagyjuk, de mindenképpen tájékoztassuk a vendéget hogy forduljon bőrgyógyászhoz.

Mozaik szemölcs
A talpi szemölcs variánsa, nagyszámú egymáshoz közeli vagy egymásba olvadó talpi szemölcs hozza létre.

Uszodaszemölcs
Emberről emberre terjedő POX vírus okozza, de pl. uszodavíz is közvetíti a fertőzést. A lappangási idő itt is több hónap. Gyerekeken és fiatal nőkön fordul elő. A fertőződés után saját magát, főleg vakarózással fertőzi tovább a gyermek, felnőttekben borotválkozással könnyen továbbvihető. A leggyakrabban fertőzött területek: comb, alhas, felkarok hajlító felszíne, arc.

Klein Viktória Dietetika – Szépségvarázs Fogyasztószalon és Szépségszalon
1188 Budapest, Kőrisfa utca 4. (XVIII. kerület)

Személyes találkozóra időpont egyeztetés szükséges:
Időpont egyeztetés: Hétfőtől-péntekig: 9:00 – 21:00 óráig.
Telefon: +36 20 410 27 49  E-mail: varazsszalon@gmail.com.